Foredrag arrangeret af Dansk-Japansk Selskab:

Torsdag 13. oktober 2022 kl 19-21

Asia House, Indiakaj 16, 2100 Kbh. Ø

Du tilmelder dig ved at sende en mail til: kontakt@dansk-japanskselskab.dk

Er du medlem af Dansk-Japansk Selskab er deltagelse gratis. Ellers betaler du kr. 50,- pr mobile pay 58521, enten på forhånd eller ved indgangen. Husk at skrive dit navn i tekstfeltet.

Du kan se mere på Dansk-Japansk Selskabs hjemmeside.

Lidt om baggrunden:

Japan i 1970’erne

Indledningen til mine Japan-erindringer

I tidligere blogindlæg har jeg skrevet om mine oplevelser i Japan de tre gange, jeg besøgte landet i halvfjerdserne. Som noget helt enestående var der på den første rejse arrangeret privat indkvartering for mig hos japanske familier. Jeg boede hos dem, spiste nogle af mine måltider sammen med dem og tog på tur sammen med dem til trods for, at en stor del af vores kommunikation måtte foregå på tegnsprog. Men det gjorde ikke oplevelsen mindre. Snarere tværtimod.

Mine japanske værter i Hirakata

Det gentog sig på rejse nummer to, hvor jeg boede i homestay noget af tiden, men hvor jeg også flere gange blev inviteret hjem til middag hos nogle af mine japanske firmavenner. Den slags socialt samvær foregik ellers normalt på en restaurant.

En af de gæstfri japanere var i mellemtiden blevet far

På den tredje rejse, som varede et halvt år, havde min hustru og jeg vores egen bolig godt hjulpet på vej af japanske venner, som stod inde for os over for udlejer.

Vores hjem i Minase

I foredraget vil jeg beskrive nogle af de mange indtryk, jeg fik dengang for 50 år siden, og så vidt muligt prøve at sammenligne med nutidens Japan, som jeg oplever det.

Jeg glæder mig til at se dig.

Anno 1977: Fuji-san på en sjældent skyfri dag set fra Shinkansen