Vil du rejse på egen hånd og ved du, hvor du vil hen, har du to muligheder. Du kan enten selv bestille flybilletter, booke hoteller, arrangere eventuel billeje og finde ud af, hvilke busser og tog du skal tage. Eller du kan lade Japanspecialist overtage hele logistikken og lade dem udarbejde et detaljeret rejseprogram. Men det er et enten eller. De er ikke indstillet på kun at stå for en del af din rejse. 

Japanspecialist, som er ejet af JTB – Japan Travel Bureau kan efter eget udsagn arrangere alt, hvad hjertet kan begære via et stort netværk af japanske kontakter. Hvad enten du er til homestay hos en lokal familie eller gerne vil leje en privat villa med butler. Dertil kommer, at Japanspecialist mener at kunne gøre det til en pris, der ikke vil gøre det dyrere for dig at bruge dem, fordi de ved, hvornår de skal bestille flybilletter for at få de gode priser og i øvrigt har storaftaler med de hoteller, de benytter sig af.

Fordelen ved at bruge Japanspecialist er efter min mening, at de står for alt det praktiske, samtidig med at de spænder et sikkerhedsnet ud under dig, hvis der skulle opstå problemer undervejs. Og du er under alle omstændigheder nødt til at kontakte dem, når du skal bestille rail pass.

Ulempen kan være, at for nogle mennesker, inklusive undertegnede, er netop den detaljerede planlægning, der går forud, en stor del af fornøjelsen ved at rejse. Og skulle der opstå problemer derude, har jeg altid en livlinje i form af JNTO’s hotline. Endelig går det ud over spontaniteten undervejs, når du ikke blot kan ændre rejseplaner uden at skulle sætte et større maskineri i gang.

JTB (Japanspecialist) ligger ved Frihedsstøtten i København