Dette indlæg stiller skarpt på naturfænomenet Amanohashidate og fiskerlandsbyen Ine med de karakteristiske bådhuse. Disse to seværdigheder ligger kun 30 km fra hinanden, så det er oplagt at besøge begge, når man alligevel er på de kanter.

Amanohashidate ligger 113 km nordvest for Kyoto

Amanohashidate er en knap 3 km lang, fyrretræsbevokset sandbanke, som strækker sig hen over Miyazubugten. Stedet betragtes traditionelt som et af Japans tre mest spektakulære sights (Nihon Sankei). De to andre er Miyajima og Matsushima.

Amanohashidate ligger ca. 2 timers togtur fra Kyoto. Der er ikke nogen egentlig by, så ønsker du at overnatte, skal du være tidligt ude, hvis du gerne vil bo på et af de få nærliggende hoteller, som ikke er i den alt for dyre ende. Et alternativ kan være, at du slår dig ned i den lille by Miyazu. Herfra tager det kun 5 minutter med tog eller 14 minutter med bus at nå Amanohashidate Station. Blot skal du tjekke tidsplanen i forvejen, da hverken tog eller bus har hyppige afgange. Lige ved siden af stationen finder du en traditionel japansk Onsen, spabad. Har du tid, så benyt lejligheden til at få denne oplevelse med.

Offentligt bad ved siden af Amanohashidate Station
Chie-no-yu, “Visdommens bad”. Lokal offentlig spa

Ved den sydlige indgang til sandbanken ligger Chionji Temple. Et stemningsmættet sted, hvor det er værd at dvæle et øjeblik. Bag ved templet finder du kajen, hvor sightseeing-båden lægger til. Her kan du også leje en cykel, hvis du ikke har lyst til at spadsere hele vejen over sandbanken.  En fordelagtig mulighed er at købe en kombi-billet, som indeholder cykelleje, entré til udsigtspunktet Kasamatsu Park på den anden side af bugten og bådfart retur.

Toetagers pagode tæt ved Amanohashidate
Pagode ved Chionji Tempel

Selve turen over Amanohashidate er en meget speciel oplevelse. Stien, som du benytter, er flankeret af ca. 8000 fyrretræer. Vind og vejr har formet og bøjet dem i alle mulige retninger, så de nu fremstår som naturens egen bonsaikunst. På østsiden af tangen er der den fineste sandstrand, som om sommeren er vel besøgt af badegæster. Så husk at tage badetøj med, hvis du aflægger besøg på den varme tid af året.

Amanohashidate er kun 20 meter bred på sit smalleste sted
Der er kort afstand til vandet på begge sider af sandtangen

Når du er kommet over på nordsiden af bugten, kan du aflevere cyklen ved sightseeing-bådens anløbssted. Fortsæt nu til Kono-jinja Shrine, som ligger på den anden side af den store vej. Herfra er der ikke langt hen til Fuchu Station, hvor du kan tage enten stolelift eller cable car op til udsigtspunktet Kasamatsu Park.

Amanohashidate set fra udsigtspunktet Kasamatsu Park
Både cable car og stolelift fører op til Kasamatsu Park

Heroppefra har du en fremragende udsigt ud over den strækning, som du kort forinden har tilbagelagt enten på cykel eller til fods. Amanohashidate betyder himmelbro. Og det siges, at du vil forstå hvorfor, hvis du oppe ved udsigtspunktet stiller dig med ryggen til, bøjer dig fremover og kigger tilbage gennem dine spredte ben. Så vil du se, at den træbevoksede tange fører lige op i himlen.

Når du har set dig mæt, kan du igen selv vælge, hvilken af de to transportformer du vil tage ned. Derefter kan du bruge tredje trin af kombi-billetten og tage sight-seeing båden tilbage til udgangspunktet. Læs mere om Amanohashidate her.

Ine

De berømte Ine Funaya bådhuse set fra bunden af bugten
Udsigt fra bunden af Ine-bugten

Ca. en times bustur nord for Amanohashidate ligger den pittoreske fiskerlandsby Ine, som er berømt for sine klassiske bådhuse, der ligger langs kystlinjen hele vejen rundt om Ine-bugten.  Disse bådhuse, kaldet Funaya, er bygget i to etager og udmærker sig ved, at båden bor i stueetagen og fiskeren og hans familie på første sal. 

Traditionelt Ine Funaya båthus set indefra
Bådhus med traditionel Ine-båd, som næppe er i brug længere

Står du af bussen ved landsbyens første stop, Inewan-meguri Hide Bus Stop, lander du præcis der, hvor de lokale sightseeing-både udgår fra. Det er desværre også her, at turistbusserne ankommer i en lind strøm. Men und dig alligevel denne sejltur, for den giver et godt overblik over bugten og en god mulighed for at se de smukke huse fra vandsiden.  Største minus er, at turbåden holder sig ude i midten af bugten, så du ikke får set husene tæt nok på til, at du rigtig kan skelne detaljerne. 

Ine Funaya bådhuse set fra midten af bugten
Udsigt fra sightseeingbåd

Så snart passagererne er gået fra borde, fortsætter langt de fleste af dem direkte op i deres bus. Dermed går de glip af den store oplevelse, det er at slentre langs forsiden af husene op langs bugten. Også fra den side er der meget at se på. For eksempel bliver det snart tydeligt, at bådene de fleste steder med tiden er vokset fra husene, så underetagen nu bruges til andre formål. Fra bunden af bugten kan du se vandsiden af nogle af husene ganske tæt på. Og det er bestemt værd at tage med. Læs mere om Ine her.

Fuldt renoveret Ine Funaya båshus med udsigt til ny båd
Udsigt igennem renoveret bådhus