Byen eller floden Kurobe  har lagt navn til to enestående sightseeing ture i De Nordjapanske Alper: Kurobe Gorge Railway og Tateyama Kurobe  Alpine Route. Selv om endestationen for førstnævnte og Kurobe Dam, som er hovedattraktionen i sidstnævnte kun ligger knap 15 km fra hinanden i fugleflugt, er rejseruten imellem dem lang og tidskrævende. Derfor vil de to attraktioner her blive beskrevet i to separate indlæg.

Kurobe Gorge Railway er et sightseeing tog, der bugter sig over broer og gennem tunneler dybt ind i Kurobekløften. De fleste af togets vogne er åbne, men er du kuldskær, findes der også et mindre antal lukkede vogne. Disse koster dog ekstra. Udsigten undervejs er under alle omstændigheder formidabel.

Shin-Yamabiko Bridge
Den 166 meter lange Shin-Yamabiko Bridge er den første bro på strækningen

Hele turen fra Unazuki Station til endestationen Keyakidaira er på ca. 20 km og varer 80 minutter. Der er mulighed for at stå af undervejs på henholdsvis Kuronagi Station og Kanetsuri Station, som begge har et par interessante sights at byde på. Du skal blot være opmærksom på, at du ikke kan købe et dagskort til jernbanen. Hver gang du stiger på, skal du købe ny billet. Kurobe Gorge Railway afgår som nævnt fra Unazuki Station, der ligger klos op ad Unazuki Onsen Station.

Jernbanen er kun i drift på hele strækningen fra udgangen af april til udgangen af november.

Unazuki Onsen

Kurobe Gorge Railway går fra Unazuki Onsen til Keyakidaira

Unazuki Station ligger i den lille bjergby Unazuki Onsen, som er kendt for sine varme kilder og spa-ophold. Vil du have fuldt udbytte af din tur ind i kløften og undgå trængsel, er det en god ide at tage en af dagens første afgange og give dig god tid undervejs. 

Og skal du undgå stress, kan mindre end to overnatninger i Unazuki Onsen nok ikke gøre det. Heldigvis byder den lille by på adskillige gode hoteller med værelser i japansk stil, som kan reserveres på f.eks. booking.com. Et af dem er Yukai Resort Unazuki Grand Hotel, som til en rimelig pris byder på spaophold med halvpension. Hotellet har en kæmpe spisesal med en aftenbuffet, der fører dig vidt omkring i det japanske køkken. En stor kulinarisk oplevelse.

Unazuki Onsen view
Unazuki Onsen udsigt med hoteller i baggrunden

Kommer du fra Tokyo tager turen til Unazuki Onsen knap 4 timer. Først tager du Hokuriku Shinkansen til Kurobe-Unazukionsen Station. Lige ved siden af den ligger Shin-Kurobe Station, hvorfra du tager lokalbanen til Unazuki Onsen Station. Denne sidste del af strækningen er ikke dækket af Japan Railpass. Du kan læse mere om Kurobe Gorge her.