Ud over byen Kofu og dens seværdigheder kan du i dette indlæg læse om en udflugt til kløften Shosenkyo Gorge.

Kofu ligger i Chubu-regionen123 km vest for Tokyo

På rejse gennem Japan kan du ikke undgå at lægge mærke til de allestedsnærværende rismarker. Når du nærmer dig Kofu, er det imidlertid noget helt andet, der falder i øjnene, for overalt langs banelegemet er ethvert lille stykke ledig jord beplantet med vinranker. Byen og den omkringliggende region, som ligger i en solbeskinnet dal omgivet af bjerge på alle fire sider, har et velegnet klima for vindyrkning og er med tiden blevet givet prædikatet: Fødested og centrum for japansk vinproduktion. Har du lyst til at besøge en vingård, så læs mere her, og kontakt eventuelt turistinformationen ved Kofu Station.

Kommer du direkte fra Tokyo varer togturen knap 2 timer. Kofu har ca. 200.000 indbyggere og blev i 1519 grundlagt af Takeda-klanen, som styrede den omkringliggende provins gennem tre generationer. Den mest prominente leder af denne klan var Shingen Takeda, hvis imposante statue i dag dominerer pladsen foran Kofu Station, og til hvis ære helligdommen, Takeda Shrine er blevet bygget.

Kofu Castle
Ikke langt fra stationen finder du Kofu Castle, også kendt som Maizuru Castle Park. Af den oprindelige borg er i dag kun stenmuren tilbage, men både den imponerende Kuroganemon Gate og Inari Yagura Watchtower er blevet genopbygget og giver et fingerpeg om borgens fordums storhed. Selve parken udgør en lille oase hævet over byen, og på en klar dag er der fin udsigt til de omkringliggende bjerge, heriblandt Mount Fuji.

Kuroganemon Gate

Du kan læse mere om Kofu Castle her.

Takeda Shrine
Ca. en halv times gang nordøst for Kofu Station ligger Takeda Shrine, en helligdom, hvor du kan tilbede en af Japans mest berømte feltherrer, Shingen Takeda og bede ham om sejr. Helligdommen er bygget på det sted, hvor Takeda-klanens oprindelige residens lå. Du kan stadig se spor af denne tidligere bebyggelse i form af murrester og voldgrav.

Takeda Shrine. Tønderne midt i billedet indeholder sake, som drikkes ved særlige lejligheder

Læs mere om Takeda Shrine her.

Shosenkyo Gorge

Efteråret fra midten af oktober er et godt tidspunkt at besøge Shosenkyo Gorge

Ca. 20 km uden for Kofu finder du Shosenkyo Gorge, et naturskønt område, som bestemt er et besøg værd. Tag bussen fra Kofu Station, gerne en tidlig afgang, og stå af efter en halv times kørsel ved Shosenkyo-guchi busstop, som ligger ved indgangen til kløften.

Giv dig derefter god tid til at vandre de 4 km langs den rivende flod. På dens anden side ser du undervejs et klippelandskab, hvis forskellige fremspring alle er omhyggeligt navngivet. Der er f.eks. Skildpaddestenen, Abeklippen og Kattestenen. Desværre er skiltningen kun på japansk, så behersker du ikke sproget, må du bruge din fantasi til at finde ud af, hvad der er hvad. Heller ikke de små broer, som krydser floden, er anonyme. Se blot her:

Ainokakehashi , eller på dansk: Kærlighedsbroen

Efter godt en times vandring kommer du til turens højdepunkt – det 30 meter høje Sengataki vandfald.

Sengataki tager sig godt ud på alle årstider

Men lige før du når vandfaldet, så læg mærke til det majestætiske klippefremspring, der tårner sig op i baggrunden. Det hedder Kakuenpo og er Shosenkyo-områdets højeste punkt og vartegn.

Kakuenpo har en højde på 180 meter

Gå op ad trappen ved siden af vandfaldet, og du kommer til en lille landsby bestående af cafeer, restauranter og souvenirbutikker. Krydser du floden her, er der en parkeringsplads med et busstoppested, hvorfra du kan komme tilbage til Kofu.

Men vent lidt med det. Fortsæt i stedet op igennem butiksgaden, indtil du kommer til Shosenkyo Ropeway. Her kan du tage en svævebane op til et udsigtspunkt i 1000 meters højde, hvorfra der er et formidabelt udsyn over hele området.

Det første syn, der møder dig, når du når toppen, er denne lille Shinto-helligdom

Når du kommer ned igen, er der lige før udgangen et bassin med gyldne karper. Ifølge turistbrochuren symboliserer gyldne karper en gylden skæbne. Alt du behøver at gøre for at opnå dette er at tage et foto af dem. Det er svært at tro, men på den anden side kan det vel ikke gøre nogen skade at prøve.

Gyldne karper lover dig en gylden fremtid

Du kan læse mere om Shosenkyo Gorge her.