I dette indlæg fortsætter Izu-rundturen til Dogashima og Shuzenji Onsen.

Den vestlige side af Izu vender ud mod Surugabugten, der med en dybde på op til 2.500 er Japans dybeste bugt. Denne del af halvøen er langt tyndere befolket end den østlige, men kystlinjen med sine forrevne klippeformationer er bestemt ikke mindre spektakulær. Så giv dig god tid og nyd den enestående udsigt på vej nordpå.

Dogashima
Ca. 40 km nord for Cape Irozaki finder du Dogashima. En lidet iøjnefaldende landsby med en imponerende skærgård bestående af mange små grønklædte klippeøer af vidt forskellig form og udseende. Hertil kommer en kystlinje med høje skrænter og grotter. Alt sammen er det skabt af undersøisk vulkansk aktivitet samt havets eroderende kraft.

Vil du selv have syn for sagn, afgår der fra Dogashimas lille havn sightseeingbåde, som tager dig rundt i skærgården for til sidst at sejle ind i “Tensodo”, også kaldet Den Blå Grotte. Grotten er så stor, at båden kan vende derinde, og gennem et stort hul i klippevæggens loft falder solens stråler ned og farver vandet smaragdgrønt.

Sejlturen tager en halv times tid og bagefter kan du gå en tur langs klipperne, hvor det er muligt at komme op på grottens tag og følge den næste sigthseeingbåds færd ovenfra.

Den blå Grotte

Shuzenji Onsen
45 km længere mod nord og midt inde på halvøen ligger Shuzenji Onsen, et af de ældste spasteder på Izu. Onsen betyder egentlig blot varm kilde, men bruges ofte som betegnelse for en ryokan (hotel i japansk stil) med tilhørende spa, hvor vandet kommer direkte fra underjordiske varme kilder. Dem er der mange af i et aktivt vulkansk land som Japan.

Shuzenji onsen er et af de ældste onsen-steder på Izu, hvilket stedet bærer tydeligt præg af. Gå langs den rislende Katsuraflod, gennem en idyllisk bambuslund over rødlakerede broer forbi bedagede ryokan med udsigt, og du vil føle dig hensat til en helt anden tid. Læg derefter vejen forbi det 1.200 år gamle Shuzenji Tempel, som har givet navn til stedet. Og slut af med at bade dine fødder i Tokko no Yu – det ældgamle fodbad, som ligger midt i flodsengen i den lille bys centrum.

Tokko no Yu