Matsumoto ligger i Chubu regionen 217 km nordvest for Tokyo

Har du planlagt at vandre på den gamle postrute Nakasendo fra Magome til Tsumago, er det oplagt at tage turen videre til Kiso Fukushima og derfra fortsætte til Matsumoto, som blot ligger yderligere 40 minutter væk med tog.
Kommer du direkte fra Tokyo eller Nagoya varer togturen henholdsvis 2½ time eller 2 timer. Matsumoto har 244.000 indbyggere og er først og fremmest kendt for Matsumoto Castle, som er Japans ældste eksisterende borg. Selve borgtårnet, som er seks etager højt, blev bygget i årene 1593-94.

Matsumoto Castle
Borgen, som ligger kun 15 minutters gang fra stationen, er åbent for besøg hver dag fra 8:30 – 17:00. Det er en absolut unik oplevelse at se den indefra, og du må ikke gå glip af udsigten fra 6. etage. Turen derop er dog en anelse strabadserende, da trinene mellem de enkelte etager kan være meget høje og stejle. Det er en god ide at møde frem så tidligt som muligt, da der hele året er rigtig mange besøgende og derfor tit lange køer foran indgangen til selve borgen.

Matsumoto Castle er et yndet udflugtssted, når kirsebærtræerne blomstrer. I borgparken og langs voldgraven er der hundredvis af dem. Så det er et usædvanligt smuk skue, der møder dig i første halvdel af april, når alle træerne står i fuldt flor.

Følger du dette link, kan du få flere informationer om borgen, samt et mere præcist bud på, hvornår parkens træer blomstrer, efterhånden som sæsonen nærmer sig det pågældende år.

Nawate Street og Nakamichi Street
Lige uden for borgparken på vej tilbage til stationen ligger der en pudsig lille bygning klemt inde imellem to meget større og meget lidt kønne moderne huse. Den ser ud, som den kunne være et miniatureanneks til selve borgen og huser et antikvariat, som sælger gamle kort og træsnit.

En tidslomme, som er værd et kig indenfor

Fortsæt ned mod floden og, lige før, du når den, drejer du til venstre ad Nawate Street, en hyggelig lille gade med mange små butikker. Hvor den slutter, krydser du floden og går ned til Nakamachi Street, som byder på traditionelt håndværk og små cafeer. Læg mærke til kvarterets gamle lagerhuse, hvis karakteristiske sort/hvide design bærer vidnesbyrd om en svunden tid.

Fra Matsumoto er der nogle spændende udflugtsmuligheder, som du kan læse mere om her.