Lad være med at tage for meget eller for stor bagage med, hvis du skal rejse rundt i Japan. En lille rygsæk og en lille kuffert er alt, hvad du behøver, selv om du skal være væk i længere tid. Du kan altid få vasket tøj undervejs .
I hurtigtoget Shinkansen kan det være svært at finde plads til en stor kuffert, og er I flere i en lejet bil, vil I hurtigt opdage, at den gængse japanske udlejningsbil ikke er særlig stor og derfor har begrænset bagageplads.

Du behøver kun en rygsæk og en lille kuffert

Har du brug for at få opbevaret din kuffert en enkel dag, kan du finde en coin locker på den lokale jernbanestation.

Men pas på, hvis du befinder dig i en af de store byer, som f.eks. Tokyo eller Osaka. At finde en coin locker på Tokyo Station er almindeligvis ikke så svært, men at finde tilbage til den, kan være en ganske anden sag. Du kan nemt fare vild, da stationen er uoverskueligt stor og forbundet med et underjordisk butiksområde, som strækker sig vidt.

Det gør det heller ikke nemmere at orientere sig, at der altid er et tæt mylder af mennesker, som bevæger sig i alle mulige retninger. Min egen retningssans er ikke den bedste, så jeg kompenserer ved at bruge kameraet på min telefon til at fotografere pejlemærker undervejs.

Eksempel på pejlemærke

Er du ude i provinsen, og har du planer om at leje cykel, kan det som regel godt svare sig at lade udlejeren opbevare din bagage for dig.