Har du lyst til at besøge en spændende og charmerende by uden for den gængse turistakse, Tokyo – Kyoto – Hiroshima, kan Kanazawa absolut anbefales. Byen har omkring en halv million indbyggere og befinder sig ca. 2,5 timers togtur fra Tokyo med Shinkansen.

Kanazawa ligger ca. 500 km nordvest for Tokyo

Kanazawa har mange seværdigheder, men de ligger spredt over hele byen, så du skal ikke satse på at kunne se det hele til fods. Med mindre du har rigtig gode ben og rigtig god tid. I stedet kan du med fordel leje en cykel lige i nærheden af stationen. Byen byder hist og pist på nogle meget befærdede gader, men det skal du ikke lade dig skræmme af, for de fleste steder har du lov til at køre på fortovet. Største udfordring er at parkere cyklen, da den kun må stilles på dertil indrettede pladser. Men fortvivl ikke, for der, hvor du lejer cyklen, bliver du udrustet med et kort, som nøje angiver de forskellige cykelparkeringspladser, selv om de i parentes bemærket ikke altid er lige nemme at finde. 

Nagamachi
Første stop på din cykeltur kunne sagtens være den gamle samuraibydel, Nagamachi. Når du går igennem de stille gyder med fine, gamle huse føler du dig hensat til en forgangen tid med en helt særegen atmosfære. Enkelte steder kan du endda komme ind og se, hvordan en samuraifamilie boede og levede i Edo-perioden (1603-1867). Læs mere om Nagamachi her.

Gammelt samuraikvarter
En stille gyde i Nagamachi samuraikvarter

Myoryuji Temple
Dette tempel kaldes ofte Ninjadera (Ninja Templet), men det navn er misvisende, for templet har ikke spor med ninja at gøre. Det er bygget af et tilsyneladende paranoidt overhoved for Maeda klanen, der indrettede templet som en svært tilgængelig fæstning, selv om det ikke synes sådan udefra. Men bygningen er den dag i dag spækket med allehånde hemmelige døre, gemte trapper, skjulte faldlemme og godt kamuflerede flugtveje.
Hver hele time fra kl 9 er der rundvisning, og du skal reservere i forvejen. Alting foregår på japansk, men ikke japansktalende gæster får lov at låne et lille hæfte med nødtørftige forklaringer på engelsk, så du kan sagtens følge med, selv om du ikke forstår, hvad der bliver sagt. Du kan læse mere om ”Ninjadera” her.

Ninjadera i Kanazawa
Indgang til Myoryuji, også kaldet Ninja-templet

Kenrokuen Garden
Den mest berømte seværdighed i Kanazawa er Kenrokuen, der regnes for en af Japans tre smukkeste landskabshaver, og som for det meste nævnes først af disse. Den hørte oprindelig til Kanazawa Castle, som ligger overfor, og gennem tiden er den blevet omlagt adskillige gange. I 1874 blev den åbnet for offentligheden i sin nuværende form. Sørg for at have god tid, når du besøger Kenrokuen, for haven er stor, og der er hele tiden nye, spændende landskaber, små fine bygninger, broer og springvand at se på. Du kan læse mere om Kenrokuen her.

Kenrokuen i Kanazawa
Udsigt over Hisagoike Pond

Kanazawa Castle
Når du har set dig mæt på alle herlighederne i Kenrokuen, går du ud ad Katsurazaka Gate og lige over Ishikawabashi Bridge. Nu står du foran Ishikawamon Gate, den mest populære af indgangene til parken, der omgiver Kanazawa Castle. Omme på den anden side af slottet er der en fin have, hvor du kan sætte dig på en bænk og nyde roen, inden du skal videre på din færd. Du kan læse mere om Kanazawa Castle her.

Kanazawa Castle
Indgang til Kanazawa Castle

Higashi Chaya District
Når du er kommet tilbage i sadlen, kan du fortsætte over Asanogawa-floden til Higashi Chaya District, som direkte oversat betyder det østlige tehuskvarter. Også dette område er et levn fra svundne tider, som det absolut er værd at slentre rundt i. Det er ikke velset, at man har en cykel med ind i dette område, så sørg for at få den parkeret først. Du kan læse mere om Higashi Chaya District her.

Gamle tehuse i Higashi Chaya District Kanazawa
Tehuse på rad og række i Higashi Chaya-kvarteret

Alt det ovenfor nævnte kan nås på en enkelt dag, hvis du lejer en cykel. Men Kanazawa har fortjent bedre. Det er en virkelig hyggelig by, og der er meget mere at se. Så gør dig selv en tjeneste, og sæt mindst to dage af til besøget. Det kommer du ikke til at fortryde. Du kan læse mere om Kanazawa her.