Google Maps
Når det gælder om at finde rundt i Japan, er Google Maps et uvurderligt hjælpemiddel, både som GPS og som rejseplanlægger. Har du en smartphone, så sørg for at app’en er installeret på den.

I japanske byer er der en udtalt mangel på gade- og vejnavne, og det gør det tit vanskeligt at finde en specifik adresse. Selvfølgelig kan man tage en taxi, men i længden er det både en dyr og kedelig løsning. Det er langt nemmere at lade GPS’en vise vej. Er det blot en vejviser, du har brug for, er Google Maps ikke den eneste løsning på markedet, men app’en har den fordel, at du også kan bruge den til planlægning af en længere tur.

Overvejer du for eksempel, mens du opholder dig i Tokyo, at foretage en endags udflugt til Nikko, fortæller du Google Maps, hvornår du ønsker at tage af sted, eller hvornår du ønsker at ankomme. Du angiver desuden, at du ønsker at bruge offentlig transport. Og vupti har app’en ikke alene beregnet forskellige transportkombinationer for dig, den fortæller dig også, hvor lang tid det vil tage, samt i mange tilfælde fra hvilken perron de forskellige tog afgår.

Nedenfor finder du et eksempel på ruteberegning.

Bruger du Google app’en, er du naturligvis afhængig af webadgang. Læs nærmere herom under wi-fi.

Sådan kommer du fra Tokyo Station til Nikko Station

Hyperdia
Har du railpass, og skal du med Tokaido Shinkansen, som dækker strækningen mellem Tokyo og Kyushu, er Hyperdia.com en bedre mulighed, fordi du her har mulighed for at fravælge togene, Nozomi, som har de hyppigste afgange, og Mizuho. I begge tilfælde kan du ikke bruge railpass. Hyperdia har desværre den svaghed, at den ikke dækker busser, så nogle gange foreslår den en rute, som er længere, end den behøver at være. Endvidere har Hyperdia den fejl, at den også fravælger Hayabusa, når du fravælger Nozomi og Mizuho. Hayabusa er et superhurtigt tog på den Shinkansen linje, som kører helt til Hokkaido. Og her gælder dit railpass rent faktisk.

Derfor kan det ofte være den bedste løsning at bruge en kombination af de to ruteplanlægningsværktøjer.

Ifølge Hyperdia går der et tog hver halve time, hvis du skal fra Tokyo til Kyoto med railpass

Husk også at tjekke, om du rammer ind i japanske højtider eller helligdage, når du lægger din rejseplan. Se nærmere her.