Google Maps
Til planlægning af rejserute er Google et glimrende værktøj. Overvejer du for eksempel, mens du opholder dig i Tokyo, at foretage en endagsudflugt til Nikko, fortæller du Google Maps, hvornår du ønsker at tage af sted, eller hvornår du ønsker at ankomme. Du angiver desuden, at du ønsker at bruge offentlig transport. Og vupti har app’en ikke alene beregnet forskellige transportkombinationer for dig, den fortæller dig også, hvor lang tid det vil tage, samt i mange tilfælde fra hvilken perron de forskellige tog afgår.

Nedenfor finder du et eksempel på ruteberegning.

Sådan kommer du fra Tokyo Station til Nikko Station

Alternative apps
Har du railpass, og skal du med Tokaido Shinkansen, som dækker strækningen mellem Tokyo og Kyushu, er du dog nødt til at anvende en anden app. Med Google Maps kan du nemlig ikke fravælge togene, Nozomi, som har de hyppigste afgange, og Mizuho. Og det er du nødt til, hvis du vil gøre brug af dit railpass. 

Heldigvis er der andre løsninger. Selv bruger jeg Japan Travel app, som indeholder en søgefunktion, der tilgodeser railpass brugere.

Rejseplan genereret af Japan Travel App

Den bedste løsning er som oftest at bruge en kombination af disse to ruteplanlægningsværktøjer. Men selvfølgelig kræver det webadgang. Læs nærmere herom under wi-fi.

Husk også at tjekke, om du rammer ind i japanske højtider eller helligdage, når du lægger din rejseplan. Se nærmere her.