Formål
Japan-tips har til formål at give gode råd til dig, der overvejer at rejse til Japan, samt inspirere dig til at rejse rundt på egen hånd og ikke kun besøge de mest kendte turistattraktioner. Jeg håber, at jeg herigennem kan videregive blot en lille del af den begejstring, som jeg selv føler for Japan som rejseland. Sker det, er min mission lykkedes.

Baggrund
Ligesom Danmark har Den lille Havfrue, Tivoli, Kronborg og H.C. Andersens Hus, – seværdigheder, som de fleste turister har hørt om og gerne vil besøge, har Japan sine i form af Den gyldne pavillon i Kyoto, Fredsparken i Hiroshima, Hakone med Mt. Fuji, Miyajima og mange, mange flere. Disse steder er bestemt værd at se.

Den berømte “Torii”-port uden for Miyama

Men Japan har meget andet at byde på, og ikke kun i form af kulturelle mindesmærker. Landet har en storslået og undertiden barsk natur, som det bestemt er værd at gå på oplevelse i. Har du mod til at afvige fra den slagne rute, vil du opleve et langt mere autentisk Japan, hvor der er langt imellem de udenlandske turister. 

Helvedesdalen på Hokkaido

Praktiske oplysninger
Denne blog søger ikke at gå den gængse rejselitteratur i bedene. Den er blot tænkt som en appetitvækker, og i hvert af mine indlæg om interessante rejsemål er der henvisninger til websider med mere udførlige beskrivelser. Jeg har valgt at bruge de engelske betegnelser, som f.eks. Meiji Shrine for at gøre det nemmere for dig at google dig til yderligere information om det pågældende sted.

Bloggens menu er opdelt i to hovedpunkter: ”Praktiske tips” og ”Turforslag”. Førstnævnte har til hensigt at besvare nogle af de mange spørgsmål, som en førstegangsrejsende til Japan uvægerligt vil stille. Menupunktet ”Turforslag” er underopdelt i japanske regioner for at give dig et hurtigt overblik over, hvor du finder de steder, som jeg foreslår dig at besøge. Kender du ikke de forskellige regioner i Japan, fremgår de af et selvstændigt menupunkt.

Japans 8 regioner

Japanalia
Menuen indeholder desuden et punkt, som jeg har valgt at kalde ”Japanalia”. Her skriver jeg om forskellige kulturelle og religiøse fænomener, som du formentlig vil støde på, når du rejser rundt i Japan. Det kunne for eksempel være Vinkekatten.

Vinkekatten ser du overalt i Japan

Erindringer
Dette menupunkt afviger markant fra resten af bloggens indhold. Men i 2021, da Corona-krisen var på sit højeste, gik det op for mig, at jeg rent faktisk havde ”Japan-jubilæum.” Det var præcis 50 år siden, at jeg første gang besøgte landet. Jeg var netop løbet tør for rejsestof, og tanken om at beskrive Japan i 1970’erne tiltalte mig.

Det ene indlæg tog det andet, og før jeg vidste af det, havde jeg skrevet en lang række artikler om ”Mit liv med Japan”. Dem har jeg mest skrevet for min egen skyld, men har du lyst, er du naturligvis velkommen til at læse med

For 50 år siden var der stadig samlebåndsproduktion i Japan