Formål
Japan-tips har til hensigt at give gode råd til folk, der gerne vil rejse til Japan, samt inspirere dem til at rejse rundt på egen hånd og ikke kun besøge de mest kendte steder. Og først og fremmest at videregive den glæde og entusiasme, som denne blogger føler for Japan som rejseland.

Baggrund
Japans popularitet som rejsemål er i de senere år steget dramatisk, og antallet af udenlandske besøgende sætter til stadighed nye rekorder. Alene i første halvdel af 2019 fik landet besøg af 16,6 millioner udenlandske gæster, en stigning på 4.6% i forhold til samme periode året før, hvor der også blev sat besøgsrekord. Næsten 12% af de tilrejsende var kinesere.

Trængsel foran Kaminari Gate i Asakusa, Tokyo

Ligesom Danmark har Den lille havfrue, Tivoli og H.C. Andersens Hus, – seværdigheder, som de fleste turister har hørt om og gerne vil besøge, har Japan sine i form af Den gyldne pavillon i Kyoto, Fredsparken i Hiroshima, Hakone med Mt. Fuji, Miyajima og mange, mange flere. Disse steder er selvfølgelig værd at se. Du skal blot være klar over, at du langt fra er den eneste, der har fået denne gode ide. Og Japan har uendeligt mange andre interessante steder at byde på, og ikke kun i form af kulturelle mindesmærker. Landet har en uforligneligt smuk natur, som du bestemt ikke må gå glip af.

Et af de syv Kawazu vandfald på Izu halvøen

Praktiske oplysninger
Denne blog søger ikke at gå den gængse rejselitteratur i bedene. Den er blot tænkt som en appetitvækker og i hvert af mine indlæg om steder, du med fordel kan besøge, er der henvisninger til websider med mere udførlige beskrivelser. Jeg har valgt at bruge de engelske betegnelser, som f.eks. Meiji Shrine for at gøre det nemmere for dig at google dig til yderligere information om det pågældende sted.

Bloggens menu er opdelt i to hovedpunkter: Praktiske tips og Turforslag. Førstnævnte har til hensigt at besvare nogle af de mange spørgsmål, som en førstegangsrejsende til Japan uvægerligt vil stille. Menupunktet Turforslag er underopdelt i japanske regioner for at give dig et hurtigt overblik over, hvor du finder de steder, som jeg foreslår dig at besøge. Kender du ikke de forskellige regioner i Japan, fremgår dette af et selvstændigt menupunkt.

Japans 8 regioner