På din færd rundt i Japan kan det ofte være en god ide at leje en cykel. De seværdigheder, du gerne vil se, ligger sjældent lige ved siden af hinanden, og selv mindre provinsbyer er ofte lige nøjagtig for store til, at det kan være komfortabelt at bevæge sig rundt til fods.

Som regel ligger der indtil flere cykeludlejningsforretninger lige i nærheden af jernbanestationen, og prisen er overkommelig. Har du svært ved at finde en, så spørg dig for i den lokale turistinformation.

De allerfleste steder kan du trygt cykle på fortovet, og skulle der være en strækning, hvor det ikke er tilladt, vil tydelig skiltning vise dig ud på kørebanen. I så fald skal du blot huske, at man i Japan kører i venstre side.

Den største udfordring kan være at finde et sted at parkere cyklen undervejs. Japanerne kan godt lide, at der er orden i tingene, og du bliver ikke set på med milde øjne, hvis du blot stiller cyklen fra dig, hvor som helst det passer dig. Find derfor et diskret sted, hvor den ikke står i vejen for nogen. Nogle udlejningsforretninger foregriber endda begivenhedernes gang ved at udlevere et bykort, hvor det nøje er afmærket, hvor i byen der er cykelparkering. 

Mens du er ude at cykle, kan du som regel få udlejeren til at opbevare din bagage for dig.

Den mest almindelige udlejningscykel

Cykeltyper
Udbudet af cykler kan variere fra sted til sted. Mange udlejningssteder tilbyder også elcykler, og befinder du dig et sted, hvor terrænet er særligt kuperet, kan du komme ud for, at du kun kan leje elcykler.

Elcykel

Skal du cykle langt, som for eksempel Shimanami Kaidō, en samlet strækning på 80 km, har du også mulighed for at leje len landevejscykel. Her er det dog en god ide at reservere hjemmefra.

Landevejscykel