I dette indlæg kan du ud over byen Karuizawa læse om vandfaldet Shiraito.

Karuizawa ligger i Chubu-regionen 156 km nordvest for Tokyo

Karuizawa var oprindelig en mellemstation på Nakasendo – en af de gamle postruter, som forbandt Edo (Tokyo) og Kyoto. I slutningen af 1800-tallet blev byen, som ligger i 1000 meters højde, kendt som et populært sommerresort for udstationerede vesterlændinge, som her søgte tilflugt fra storbyens hede og fugtige somre. Siden hen har Karuizawa udviklet sig til et mondænt sommerhusområde for japanere med velspækkede tegnebøger, hvilket også har sat sit tydelige præg på hotelpriserne i byen.

Kommer du direkte fra Tokyo, varer togturen med Shinkansen ca. en time. Karuizawa har knap 20.000 indbyggere. Selve byen er hurtigt overset, men der er nogle fine udflugstmuligheder, som f.eks. Hoshino Resort området med Harunire Terrace , – og især Shiraito Waterfall.

Hoshino Resort
Hoshino Resort området ligger i bydelen Naka-Karuizawa. Du kan komme dertil enten med en bus fra stationen eller ved at tage toget til Naka-Karuizawa Station. Det tager fem minutter, og du kan ikke bruge railpass. Herfra går der private minibusser, som stuvet til bristepunktet med passagerer yder gratis transport ud til Hoshino Resort.

Her sætter minibussen dig af

I udkanten af skoven lige bag busstoppestedet løber der en bæk. Følg stien, der løber langs den, til højre, og du kommer til en lille plankebelagt gade, flankeret af stemningsfulde træhuse, som tilsammen udgør Harunire Terrace. Her finder du en skønsom blanding af små specialforrretninger og hyggelige cafeer.

Harunire Terrace i Naka-Karuizawa

Shiraito Waterfall

“Vandfald af hvide tråde”

I skoven nord for Karuizawa finder du Shiraito Waterfall. Det tager ca. 25 minutter at komme derud med bus, som afgår fra stationen. Vandfaldet er kun 3 meter højt, men til gengæld er det 70 meter bredt. Shiraito betyder “hvide tråde”, og hvorfor det er blevet kaldt sådan, er indlysende, når man ser det.

Vandfaldet, som ligger i meget smukke og idylliske omgivelser, er et efterstræbt turistmål, især om efteråret, når træernes blade skifter farve. Det er derfor en god ide at tage af sted så tidligt på dagen som muligt for at undgå den værste trængsel. Læs mere om Shiraito Waterfall her.

For foden af Shiraito er der en dam, hvorfra vandet løber videre igennem nogle små fald