Skal du foretage en længere rejse i Japan, evt. kombineret med leje af bil, kan det ofte svare sig at flyve indenrigs. Hvis du for eksempel vil rejse rundt på øen Kyushu, kan du tage et fly til en øens større byer og så fortsætte fra lufthavnen i udlejningsbil. Eller du kan rejse videre med tog og/eller bus.

De to officielle flyselskaber er JAL og ANA, men i dag er der mange forskellige billigere alternativer, som for eksempel Skymark. Er dit udgangspunkt Tokyo, skal du være opmærksom på, at nogle af indenrigsflyene afgår fra Narita, som også er international lufthavn, mens andre kun flyver fra Haneda Airport.

Går dit fly fra Haneda, kan du tage en bus hertil direkte fra Narita. Men det er naturligvis ikke gratis, så derfor, når du sammenligner de forskellige indenrigstilbud, skal du lægge mærke til, hvor flyet går fra, så du kan tage prisen på denne bus med i dine beregninger.

Ønsker du at tilbringe nogle dage i Tokyo, før du flyver videre, kan det være en fordel at vælge et fly, der afgår fra Haneda Airport. Det er der to grunde til.

For det første ligger Haneda meget tættere på Tokyo end Narita. Kun 13 min med monorail fra Hamamatsu-cho Station, som igen er 6 min med Yamanote ringbane fra Tokyo Station. Japan Rail Pass kan bruges i begge tilfælde.
Den anden årsag er, at det i sig selv er en stor oplevelse, at køre med monorail-banen, da den kører oppe i luften og har en formidabel udsigt, som absolut er værd at tage med.

Farvel og tak for denne gang